Eltérő igények, egy azon rendszer iNELS a való életben Első rész

Az elvégzendő feladat pikantériáját a két eltérő életritmusban élő lakó szolgáltatja. Édesanya és fia, akik a nap más-más szakaszában aktívak, életmódjukból fakadóan más elvárásokat támasztottak a rendszerrel szemben.

Eltérő igények, egy azon rendszer
Eltérő igények, eltérő küllem

Az édesanya házrészében hagyományos nyomógombokat alkalmaztak, amelyek a WSB3-XX típusú intelligens fali vezérlő sorozat elemei közül kerültek kiválasztásra.
Míg a fiatalosabb, pörgősebb életvitelhez jobban társul az érintőképernyő egyedi szoftverrel és fehér színű üveg GSB-XX fali vezérlőkkel  társítva.

Milyen megoldásokkal támogatja a mindennapjaikat az iNELS?

Mint már azt korábban többször is hangoztattuk: „A megvalósítható megoldásoknak csak a képzelet szabhat határt!” Ez esetben sincs máshogy. Nézzük, milyen automatizálási megoldások születtek az  iNELS Smart Home Solutions felhasználásával!

Sötétítés

A redőnyök vezérlése az általunk beprogramozott adatok szerint és a környezet változásai alapján történik. A rendszer figyeli a fényhatásokat, amint azok átlépik a határértéket a központi egység jelzést ad az aktoroknak. Ez esetben a redőnyvezérlést az  SA3-XX kapcsoló aktorok és SOU-X alkonykapcsolók rendszerbe építésével értek el.
A rendszerrel szabályozhatják a függöny állását is (elektromos függönymozgatás). Ezt a falra szerelt vezérlők segítségével tehetik meg.

Kertgondozás, öntözés

Környezettudatos gondolkodás már a mindennapjaink része. Az iNELS rendszerek egyik fő erénye a környezettudatos élet biztosítása. Ez több fronton is megtörténhet. Jelen esetben a kertgondozás, öntözés az, amely kiveszi szerepét környezetünk védelméből, kevesebb és tudatosabb vízfelhasználással. A rendszer monitorozza a külső hőmérsékletet, szélerősséget, csapadék mennyiséget. A mért adatokat kielemzi, majd szükség esetén indítja az öntözőrendszert, ezzel elkerülhetjük a felesleges vízfelhasználást. Mindez GIOM-3000 időjárás érzékelő állomás felhasználásával történt meg.

Amennyiben cikkünk felkeltette érdeklődését és kíváncsi a rendszer többi alkotóelemére, olvassa el a hamarosan megjelenő folytatást is!

Kapcsolódó cikk:

VEZÉRELJEN BÁRHONNAN, EGYSZERŰEN

Kérdése van?
Kérdezze szakértőinket!
Üzenetet írok